Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anton Corbijn weer genomineerd voor prijs

Shownieuws

'Control', het regiedebuut van Anton Corbijn, maakt kans op een European Film Award. Het is een van de vier genomineerden in de categorie voor debuutfilms.

'Control', het regiedebuut van Anton Corbijn, maakt kans op een European Film Award. Deze prijzen, die de Europese filmindustrie moeten promoten, worden sinds 1988 uitgereikt op initiatief van een groep Europese filmmakers. De film van Corbijn is een van de vier films die genomineerd zijn in de categorie European Discovery 2007, een prijs voor debuutfilms.

De film, die vanaf 11 oktober in de bioscoop draait, schetst de laatste jaren van Ian Curtis. De zanger van de Engelse band Joy Division pleegde zelfmoord aan de vooravond van zijn eerste Amerikaanse tournee. Hij was toen 23 jaar.

De biopic blijkt erg succesvol. Zo werd de film onderscheiden op het filmfestival van Cannes. Ook op het Edinburgh International Film Festival en het Melbourne International Film Festival viel de film in de prijzen.

Topfotograaf, vormgever en videoregisseur Corbijn vergaarde wereldfaam dankzij zijn werk voor bands als U2, Depeche Mode en Joy Division.

De uitreiking van de European Film Awards vindt op 1 december plaats in Berlijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen