Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daryl van Wouw opent winkel in Amsterdam

Shownieuws

Daryl van Wouw opent een boetiek in Amsterdam. Die moet na de jaarwisseling opengaan in een hippe buurt, misschien in de omgeving van de Negen Straatjes.

Daryl van Wouw opent een boetiek in Amsterdam. "Daar focus ik me nu op", vertelt de modeontwerper aan Novum Nieuws. Zijn eerste winkel moet kort na de jaarwisseling opengaan in een hippe Amsterdamse buurt. "Ik ben aan het kijken in de omgeving van de Negen Straatjes", meldt het jonge talent.

De 30-jarige Van Wouw, die bekendstaat om zijn combinatie van streetwear en couture, heeft een investeerder gevonden voor zijn winkel. "Voor mijn vorige collectie had ik een samenwerking met SuitSupply", legt hij uit. "De eigenaar daarvan en een jongen die voor hen de productie deed zijn samen een bv begonnen. Zij helpen me met de investering en een stukje productie en distributie."

Bang voor taferelen zoals met Percy Irausquin, is Van Wouw niet. De boetiek van Irausquin werd onlangs gesloten door investeerder Steve te Pas. "Je moet risico's nemen en soms pakt het anders uit", weet hij. "Ik heb er een goed gevoel over, maar dat had Percy toen ook."

Nieuwe commerciële projecten wil de ontwerper de komende tijd niet aannemen. "Ik wil me nu helemaal focussen op mijn eigen label", vertelt hij. "Nu heb ik ook meer mogelijkheden om dat te doen. Ik hoef me niet meer met andere dingen bezig te houden, dat is een privilege."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen