Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dvd over majoor Bosshardt verschenen

Shownieuws

De dvd 'Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon', is uit. Op de dvd staan programma's over en met de majoor, zoals Villa Felderhof en beelden van haar uitvaart.

Precies 94 dagen nadat ze op 94-jarige leeftijd overleed, is donderdag de dvd 'Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon', verschenen. Het eerste exemplaar werd vrijdag al door Rik Felderhof overhandigd aan luitenant-kolonel Theo Wolterink, de tweede algemeen leider van het Leger des Heils. De uitreiking vond plaats in de oude woning van de majoor in Amsterdam. Het Leger des Heils laat weten dat 'enkele honderden' mensen de dvd de afgelopen weken al hebben besteld.

Op de ruim drie uur durende dvd staan NCRV-programma's over en met majoor Bosshardt. Te zien zijn onder meer een documentaire uit 1993, die een portret schetst van haar dagelijks leven, en de aflevering van Villa Felderhof waarin ze te gast was samen met Herman Brood. Ook de registratie van haar uitvaart, met beelden van de tocht door de Amsterdamse binnenstad, ontbreekt niet.

'Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon' is samengesteld door de NCRV, de omroep waarmee de majoor nauwe banden onderhield. Een deel van de opbrengst van de dvd, die te bestellen is via de websites van de NCRV en het Leger des Heils, komt ten goede aan het Majoor Bosshardt Fonds.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen