Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stones in Guinness Book of Records met tournee

Shownieuws

De Rolling Stones staan met de 'A bigger bang'-toer in het Guinness Book of Records. De rockers staan boven aan de categorie van meest succesvolle muziektoer.

De Rolling Stones staan met hun 'A bigger bang'-tournee in het Guinness Book of Records. De rocksenioren staan boven aan de categorie van meest succesvolle muziektoer in de nieuwe editie, die vrijdag in de winkels ligt. Dat meldde het Britse persbureau Reuters.

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard riep de rockers vorig jaar al uit tot recordhouders, toen sinds het voorjaar van 2005 meer dan driehonderd miljoen euro bijeen was getoerd.

De vier Britten verdienden volgens Guinness World Records bijna 310 miljoen euro met hun wereldtoer, die onlangs tot een einde kwam. De laatste 25 concerten, die dit jaar werden gehouden, zijn niet meegerekend.

Madonna verdiende 140 miljoen euro met haar 'Confessions'-toer, waardoor ze in het jaarlijkse recordboek vermeld is als meest succesvolle vrouwelijke artiest.

Naast de conventionele records zijn er ook muziekartiesten die op ludieke wijze de Guinness World Records wisten binnen te komen. De Britse artiest Jamiroquai gaf een concert op tienduizend meter hoogte, in een Boeing 737.

Katie Melua zocht de diepte op voor een eenmalig optreden. De zangeres zong op een diepte van 303 meter onder zeeniveau op een booreiland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen