Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Smashing Pumpkins-fan overlijdt bij concert

Shownieuws

Een fan is maandag om het leven gekomen bij een concert van de Smashing Pumpkins. Momenteel wordt sectie verricht om te bepalen wat de precieze doodsoorzaak is.

Een 20-jarige man is overleden nadat hij bewusteloos uit het publiek werd gehaald bij een concert van de Smashing Pumpkins. Een woordvoerder van de concerthal in de Canadese stad Vancouver noemt de gebeurtenis 'tragisch'. "Een 20-jarige kwam een avond van muziek genieten, maar ging niet meer naar huis", vertelt hij aan de BBC.

Veiligheidsmensen zagen maandag twee mannen die de bewusteloze jongen uit de menigte droegen, vlak nadat de rockband het podium had beklommen. Volgens een getuige kwam de jongen ten val na een poging tot crowdsurfen.

De fan werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis overgebracht, maar het mocht niet meer baten. Momenteel wordt sectie verricht op het lichaam van de jongeman om te bepalen wat de precieze doodsoorzaak is. Het persbureau Canadian Press meldt dat de uitslag van het onderzoek donderdagmiddag wordt verwacht.

De bandleden van de Smashing Pumpkins zijn geschrokken van de dood van hun fan. "Terwijl zij, net als iedereen, wachten op meer duidelijkheid rond de doodsoorzaak, wil de band de familie en vrienden van de jongen condoleren met het verlies", is te lezen op de website van de band.

Het is niet de eerste keer dat een fan om het leven komt tijdens een concert van de rockband. In 1996 overleed een 17-jarig meisje tijdens een concert van de Smashing Pumpkins in Dublin. Ze stikte toen ze door de menigte tegen de hekken werd gedrukt.

De Smashing Pumpkins zijn bezig met een tournee door Noord-Amerika en Europa ter promotie van 'Zeitgeist', het eerste album in zeven jaar van de band.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen