Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling zoekt ultieme voetbalhomo

Shownieuws

Gerard Joling zoekt de ultieme voetbalhomo. Dat doet hij voor de site tweekeergeelisrood.nl, die het taboe wil doorbreken dat homo's niet van voetbal houden.

Gerard Joling is op zoek naar de ultieme voetbalhomo. Dat doet de zanger en presentator voor de voetbalsite tweekeergeelisrood.nl, die het taboe wil doorbreken dat homo's niet van voetbal houden. "Ik vraag me altijd af of er tussen al die voetballers niet een leuke nicht zit", zegt Geer in een introductiefilmpje op de site. "Dat moet toch bijna wel."

Hoofdredacteur Sjaak Euser zegt dat zijn website een satirische inslag heeft. "Dan kom je al snel bij Gerard terecht om de zoektocht uit te voeren. We hadden ook Gordon kunnen kiezen, maar dan was het wel heel platvloers geworden. Gerard vond het direct een leuk initiatief en een mooie uitdaging."

Toch is Gerard allesbehalve een voetballiefhebber. "Hij heeft net zoveel met voetbal als een koe met waterpolo", zegt Euser. "Maar dan gaat hij maar proberen het leuk te vinden."

De zoektocht van Geer gaat half oktober van start. Zijn vorderingen zijn via de website te volgen. "Het is niet de bedoeling om spelers te kakken te zetten, maar om ze uit te dagen uit de kast te komen", benadrukt Euser. "Hopelijk kan Geer een ingang vinden, en dat bedoel ik niet letterlijk, om dit taboe te doorbreken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen