Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martin Scorsese maakt film over George Harrison

Shownieuws

Martin Scorsese gaat een documentaire maken over George Harrison, de gitarist van de Beatles die in 2001 overleed aan longkanker. Paul McCartney werkt mee.

Filmmaker Martin Scorsese gaat een documentaire maken over George Harrison, de gitarist van de Beatles die in 2001 overleed aan longkanker. Dat meldt het filmvakblad Daily Variety. Het project zal enkele jaren in beslag nemen. De eerste interviews met mensen die Harrison gekend hebben, worden nog dit jaar afgenomen.

Volgens de weduwe van Harrison, Olivia, had de muzikant het geweldig gevonden als hij geweten had dat Scorsese een film over hem zou maken. Olivia is aangetrokken als producente en heeft toegezegd belangrijk archiefmateriaal ter beschikking te stellen. Ook de leden van de Beatles die nog in leven zijn, Paul McCartney en Ringo Starr, hebben hun medewerking toegezegd.

Scorsese maakte al eerder films over grootheden uit de muziekwereld. In 2005 kwam het veelgeprezen 'No direction home' uit, over Bob Dylan. In april volgend jaar verschijnt 'Shine a light', een concertdocumentaire over de Rolling Stones.

De documentaire over Harrison gaat over zijn tijd met de Fab Four, toen hij onvergetelijke nummers componeerde als 'Something' en 'Here comes the sun'. Ook zijn solocarrière, zijn uitstapje naar de filmwereld en het enthousiasme waarmee hij de oosterse mystiek omarmde, komen aan bod.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen