Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury in moordzaak Phil Spector geeft het op

Shownieuws

De rechtszaak tegen de legendarische platenproducent Phil Spector is woensdag geseponeerd. De jury verklaarde opnieuw niet tot een oordeel te komen.

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen de legendarische platenproducent Phil Spector is woensdag geseponeerd. De jury liet de rechter voor de tweede keer weten niet tot een oordeel te kunnen komen. Het is nog onduidelijk of het openbaar ministerie een nieuwe zaak aanspant.

De 67-jarige Spector wordt ervan verdacht ruim 4,5 jaar geleden actrice Lana Clarkson te hebben doodgeschoten. Zijn rechtszaak begon in april en de jury boog zich al twaalf dagen over de vraag of hij schuldig is.

Clarkson werd in februari 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen op een stoel in de hal van Spectors huis. Volgens Spector, die in de jaren '60 als producent wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound', beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

Een posting die als dreigement aan het adres van de rechter in de zaak tegen Phil Spector kan worden opgevat werd deze week op verzoek van de Californische justitie verwijderd van de website MySpace. De door xoxo Chelle ondertekende boodschap luidde 'I Love Phil Spector' en 'The Evil Judge should DIE!!!!'. Spectors vrouw heet Rachelle, maar die zegt de posting niet te hebben geplaatst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen