Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chaka Khan in 'The color purple' op Broadway

Shownieuws

Chaka Khan maakt binnenkort haar Broadwaydebuut. De Amerikaanse zangeres is vanaf 9 januari te zien als Sofia in de musical 'The color purple'.

(Novum/AP) - Chaka Khan maakt binnenkort haar debuut op Broadway. De Amerikaanse zangeres is vanaf 9 januari te zien als Sofia in de musical 'The color purple'. De productie staat al bijna twee jaar in het Broadway Theatre in New York. Niet alleen Khan neemt een rol over in de musical, ook gospelzanger BeBe Winans en American Idol-finalist LaKisha Jones zijn in het nieuwe jaar te zien in het stuk.

'The color purple' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alice Walker. Het verhaal gaat over Celie, een zwart meisje in de arme zuidelijke staat Georgia. Zij wordt verkracht door haar stiefvader, baart twee kinderen en wordt jarenlang onderdrukt door haar man.

Deze week bracht Chaka Khan, die eigenlijk Yvette Marie Stevens heet, na bijna tien jaar weer een album uit, 'Funk this'. Naast covers als 'Sign o'the times' van Prince en 'Castles made of sand' van Jimi Hendrix, heeft de 54-jarige zangeres voor het album een duet opgenomen met Mary J. Blige, 'Disrespectful'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen