Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MySpace verwijdert dreigement in zaak-Spector

Shownieuws

Een online bedreiging van de rechter in de zaak tegen Phil Spector is verwijderd. Op MySpace plaatste ene xoxo Chelle het bericht 'De gemene rechter moet dood'.

(Novum/AP) - Een bedreiging aan het adres van de rechter in de zaak tegen Phil Spector is verwijderd van een website. Op verzoek van justitie in de staat Californië heeft de virtuele gemeenschap MySpace het bericht weggehaald van een webpagina met de naam Team Spector.

De door 'xoxo Chelle' ondertekende boodschap luidde 'Ik houd van Phil Spector' en 'De gemene rechter moet dood'. De vrouw van Spector heet Rachelle, maar zij ontkent dat ze iets met het bericht te maken heeft.

De 67-jarige Spector wordt ervan verdacht dat hij ruim vier jaar geleden actrice Lana Clarkson heeft doodgeschoten. Zijn rechtszaak begon in april. De jury buigt zich sinds 10 september over de vraag of hij schuldig is.

Clarkson werd in februari 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen op een stoel in de hal van het huis van Spector. Volgens Spector, die in de jaren zestig als platenproducer wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound', beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen