Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justine Pelmelay komt met autobiografie

Shownieuws

Justine Pelmelay werkt aan haar autobiografie. Hierin vertelt ze hoe zwaar het leven is voor een zangeres en huismoeder die ook nog een normale baan heeft.

Zangeres Justine Pelmelay werkt aan een onthullende autobiografie. Hierin vertelt zij over haar leven als zangeres en huismoeder, maar ook over zichzelf als vrouw die nog een baan heeft om brood op de plank te krijgen voor haar gezin. "In het boek vertel ik hoe zwaar deze combinatie soms is en welke problemen dit met zich mee kan brengen", vertelt Justine.

De 49-jarige artieste vertelt in haar boek over de angst waarmee ze als moeder jarenlang heeft geleefd. Het leek erop dat haar nu 14-jarige zoontje Quincy de levensbedreigende taaislijmziekte had. "Zoiets vreet aan je, natuurlijk. Ondertussen stond ik op het podium te doen alsof er niets aan de hand was", vertelt ze geëmotioneerd. "Gelukkig is het nu achter de rug en blijkt hij helemaal gezond, maar zoiets hakt er behoorlijk in."

Justine heeft zich door diverse moeilijke periodes heen moeten slaan. Een scheiding, het alleen opvoeden van haar twee dochters en haar zoon en haar gevecht tegen de kilo's. "Het is vreselijk als je van je platenmaatschappij te horen krijgt dat je te dik bent en moet afvallen. Daar heb ik het heel moeilijk mee gehad."

De zangeres uit Leiden, die werd geboren als Anneke Pelmelay, vertegenwoordigde Nederland in 1989 op het Eurovisie Songfestival met 'Blijf zoals je bent'. Ze bereikte de vijftiende plaats nadat de hoge uithaal aan het einde van het lied niet was gelukt. Justine kreeg veel kritiek op haar optreden. "Als je niks presteert na zo'n festival, moet je echt hard werken om er weer bovenop de komen, maar dat weten de mensen niet. Ik heb altijd een gewone baan naast het zingen gehad, bij KPN. Daar ben je gewoon Anneke, en niet de zangeres Justine."

Toen Justine deel uitmaakte van het trio de Dutch Diva's, bracht de baan bij het telecombedrijf haar regelmatig in een lastig parket. "Als ik tot 17.00 uur moest werken, was het voor mij niet te doen om een promotieoptreden te geven om 19.00 uur met de Dutch Diva's in Hengelo. Dit kwam steeds vaker voor en ik kon onmogelijk steeds vrij nemen. Ik kon mijn baan hiervoor toch niet op het spel zetten?"

De ommekeer kwam begin dit jaar na haar deelname aan het tv-programma De Afvallers met sterren. De zangeres viel meer dan tien kilo af. Het gewichtsverlies en de vele gesprekken met haar coach Hein Vergeer, hebben Justine laten inzien dat het ook anders kan. Dat je een knop om moet zetten om je doel te bereiken. Haar therapeut vertelde dat ze alles van zich af moest schrijven. Het resultaat is vanaf volgend jaar november te lezen in haar autobiografie.

De release van haar schrijfdebuut valt samen met haar 25-jarig jubileum als zangeres en haar vijftigste verjaardag. Om dit allemaal te vieren wordt het Palace Hotel in Noordwijk op 17 november volgend jaar voor één dag omgedoopt in Justine's Palace. "De Marinierskapel gaat op deze dag een groot aantal artiesten begeleiden met wie ik de afgelopen jaren heb gewerkt", vertelt Justine. "Zo heb ik onder meer Willeke Alberti, Lonny, Hans Klok en Gerard Joling benaderd. Ik hoop dat ze acte de présence geven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen