Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop van den Ende onderscheiden door koningin

Shownieuws

Joop van den Ende heeft dinsdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens een privé-ceremonie kreeg de producent het Erekruis in de Huisorde van Oranje.

Joop van den Ende heeft dinsdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens een privé-ceremonie bij hem thuis in Baarn kreeg de theaterproducent het Erekruis in de Huisorde van Oranje.

Het Erekruis wordt toegekend als beloning voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de koningin of het Koninklijk Huis. Via zijn woordvoerder laat Van den Ende weten vereerd te zijn door de onderscheiding. "Ik ben volkomen verrast en voel me zeer vereerd om een persoonlijke onderscheiding van Hare Majesteit te ontvangen voor verdiensten jegens het koningshuis."

De theater- en musicalman heeft zich verschillende malen ingezet voor het koningshuis. Zo organiseerde hij in 2005 een feestelijk avondprogramma tijdens het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix. In een feesttent op het Haagse Malieveld blikte het staatshoofd destijds, samen met presentator Ivo Niehe en vierduizend genodigden, terug op memorabele momenten tijdens haar regeerperiode.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen