Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NS doet aangifte tegen BNN

Shownieuws

De NS is van plan dinsdag aangifte te doen tegen BNN. Nicolette Kluijver trok zondag aan de noodrem in een rijdende trein voor het programma Try Before You Die.

De NS is van plan dinsdag aangifte te doen tegen jongerenzender BNN. Presentatrice Nicolette Kluijver trok zondag aan de noodrem in een rijdende trein voor het programma Try Before You Die. "Dat kan natuurlijk niet", zegt een woordvoerder van de NS. "Dat programma wordt door veel jongeren bekeken, die nu denken dat het grappig is om aan de noodrem te trekken."

De Spoorwegpolitie geeft geen prioriteit aan de overtreding, die plaatsvond op het traject tussen Amsterdam en Lelystad. "Onze recherche moet dat gaan onderzoeken en die heeft het te druk met andere dingen", meldt een woordvoerder. Dat de overtreding op camera is vastgelegd, speelt volgens hem geen rol. "Zulk beeldmateriaal is tricky", stelt hij. "We zullen afgaan op de aangifte."

De NS vindt de reactie van de Spoorwegpolitie ongepast. "Ik begrijp best dat de politie er geen werk van maakt wanneer er geen spoor is van de dader", licht de woordvoerder toe. "Meestal kom je er niet achter wie het heeft gedaan, maar hier gaat het om een bekende Nederlander."

Lucas Goes, zakelijk directeur van BNN, heeft nog geen contact gehad met de NS. "Ik begrijp hun reactie", zegt hij. "Ik vraag me alleen af of het verstandig is om hier zoveel aandacht aan te besteden." Volgens Goes gaat het om een eenmalige stunt. "We promoten het niet om aan de noodrem te trekken."

De veiligheid van medereizigers is nooit in het geding geweest, meent hij. "Het was niet in de avondspits, maar op een rustig moment. De trein reed toen langzamer. We hebben dat van tevoren gecheckt." Dat de jongerenzender moedwillig de wet overtrad, is volgens Goes een bijkomstigheid van een 'scherpe programmering'. "Op zich ligt de grens bij een strafbaar feit, maar soms moet je over die grens heen stappen."

In Try Before You Die onderwerpen BNN-presentatoren als Katja Schuurman en Yolanthe Cabau van Kasbergen zich aan verschillende halsbrekende toeren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen