Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sonja Bakker opnieuw onder vuur

Shownieuws

Sonja Bakker krijgt opnieuw kritiek.Volgens een onderzoek werkt haar dieet niet en is het gevaarlijk. Bakker verdedigde zichzelf vandaag in RTL Boulevard.

Het Sonja Bakker-dieet krijgt opnieuw kritiek. Volgens een onderzoek van de Nijmeegse psychologe Tatjana van Strien van de Radboud Universiteit werkt het dieet van Nederlands bekendste gewichtsconsulente niet. Het zou bovendien gevaarlijk zijn. Dat meldt de website van het nieuwsblad de Pers.

Volgens Van Strien is het dieet van Sonja Bakker ongezond omdat mensen te weinig gaan eten. Op deze manier zouden ze hun stofwisseling beschadigen.

Sonja Bakker verdedigde zichzelf dinsdag in RTL-Boulevard: "Je hoeft niet alles te pikken", zegt ze. Volgens Bakker moet je gewoon volhouden en zit het gevaar hem in 'vier, vijf keer per jaar opnieuw beginnen met diëten'. Volgens Bakker is haar methode helemaal geen crashdieet.

In het consumentenprogramma Radar leverde diëtiste Katrien Blaauw vorig jaar ook al kiritiek op de afslankmethode. In datzelfde jaar werd de 32-jarige Sonja Bakker ook beschuldigd van plagiaat door collega-gewichtsconsulente Bea Pols. Pols verklaarde toen dat Bakker twintig regels letterlijk over had genomen in haar bestseller 'Bereik je ideale gewicht'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen