Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical over Xaviera Hollander in de maak

Shownieuws

Het levensverhaal van Xaviera Hollander wordt een musical. 'Love, Xaviera' over de voormalige prostituee en hoerenmadam gaat januari 2009 in première.

Het levensverhaal van Xaviera Hollander wordt een musical. Dat meldt productiebedrijf 3 and a crowd op haar website. De musical 'Love, Xaviera' over de voormalige prostituee en hoerenmadam gaat januari 2009 in première.

Het script voor de productie wordt geschreven door Allard Blom, onder meer bekend van de musical 'Wat zien ik?'. De regisseur van die voorstelling, Paul van Ewijk, neemt ook de regie van 'Love, Xaviera' op zich. Ara Halici, onder meer bekend van 'Cabaret', heeft al toegezegd mee te spelen in het stuk.

De 64-jarige Hollander publiceerde in 1971 de besteller 'The happy hooker', waarin ze haar ervaringen in de prostitutie uit de doeken deed. Het boek werd vier jaar later verfilmd. Het seksicoon schreef sindsdien nog tien boeken. Ook geeft ze lezingen over seks, produceert ze toneelstukken en runt ze een bed & breakfast in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen