Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Hoffman maakt film over Holleeder

Shownieuws

Thom Hoffman wil een film maken over de rechtszaak tegen Willem Holleeder. Hoffman was dinsdag aanwezig bij een rechtszitting tegen de topcrimineel.

Thom Hoffman maakt film over Holleeder

Thom Hoffman wil een film maken over de rechtszaak tegen Willem Holleeder. Dat onthulde de acteur aan Novum Nieuws. Hoffman was dinsdag aanwezig bij een rechtszitting tegen de veronderstelde topcrimineel, in de zwaar beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam. Daar wordt op dit moment de vermeende afpersing behandeld van Kees Houtman, die twee jaar geleden werd geliquideerd.

De 50-jarige Hoffman, die te zien was in films als 'De avonden' en 'Zwartboek', is nog in een oriëntatiefase. "De zaak is te omvangrijk om helemaal in één film te passen", stelt hij. Daarom is de acteur nu bij verschillende zittingen aanwezig om aantekeningen te maken en ideeën op te doen.

De regie van de film ligt in handen van Gerrard Verhagen, die eerder 'De Dominee' en de bekroonde tv-film 'Dichter op de Zeedijk' maakte. Momenteel is de filmmaker bezig met 'Nooit meer slapen', naar het gelijknamige boek van W.F. Hermans.

Of het om een documentaire zal gaan of een gefictionaliseerde film, weet Hoffman nog niet. Volgens hem zijn er in de Nederlandse cinema weinig films die zich aan een dergelijk onderwerp wagen. "'De Dominee' vond ik vrij zwak", vertelt hij. De thriller, met een hoofdrol van Peter Paul Muller, draait om het leven en de liquidatie van drugsbaron Klaas Bruinsma.

Holleeder en negen medeverdachten worden vervolgd voor de afpersing van vier vastgoedhandelaren. Het betreft Rolf Friedländer en John Wijsmuller, die beiden ontkennen te zijn afgeperst, en de vermoorde Willem Endstra en Kees Houtman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen