Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kevin Spacey ontmoet Venezolaanse president Chavez

Shownieuws

De acteur Kevin Spacey heeft maandag een privé-ontmoeting gehad met Hugo Chavez, de president van Venezuela. Het is niet bekend waar het gesprek over ging.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft maandag een privé-ontmoeting gehad met Hugo Chavez, de president van Venezuela. Chavez staat bekend als één van de meest uitgesproken critici van het Amerikaanse politieke beleid, zoals de oorlog in Irak. Het is niet bekend waar het gesprek tussen de acteur en de staatsman over ging.

De 48-jarige Spacey, geroemd vanwege zijn rollen in films als 'American beauty' en 'The usual suspects', bezocht enkele uren voor de ontmoeting een Venezolaanse filmstudio. Deze werd vorig jaar opgericht om de filmindustrie in Venezuela te steunen. De president heeft gezegd dat hij hoopt dat Venezuela zijn eigen films kan produceren om zo een alternatief te bieden tegen het "cultureel imperialisme" van Hollywood.

Chavez werd in 1998 verkozen tot president van het Zuid-Amerikaanse land nadat hij in 1992 al eens een mislukte coup pleegde. Eerder kreeg hij bekende Amerikaanse filmsterren als Sean Penn en Danny Glover op bezoek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen