Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Puberruil genomineerd voor cultuurprijs

Shownieuws

Puberruil XL (KRO), waarin pubers van leven ruilen, is genomineerd voor de Prix Europa Iris. Dat is een prijs voor beste multiculturele programma van Europa.

Het KRO-programma Puberruil XL is genomineerd voor de Prix Europa Iris. Voor de prijs worden programma's genomineerd die aandacht besteden aan het multiculturele spectrum binnen de Europese samenleving. Ook moeten ze een bijdrage leveren aan gelijkheid, begrip en tolerantie tussen verschillende culturen en religies.

Puberruil XL, waarin pubers van een verschillende achtergrond een aantal dagen van leven ruilen, is volgens de organisatie zo'n programma; vooral de genomineerde aflevering, die gaat over boerenzoon Bas uit Zevenhoven die vijf dagen ruilt met de Surinaamse zanger en danser Jared uit Rotterdam. Deze aflevering was in januari op tv.

De winnaar van de Prix Europa Iris, een initiatief van de organisaties achter vier vergelijkbare prijzen op nationaal niveau uit Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en België, wordt op 20 oktober bekendgemaakt op het mediafestival in Berlijn. Eerder dit jaar won Puberruil al de Europese Mediaprijs voor integratie en culturele diversiteit, Civis 2007.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen