Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bas Muijs in Snuf de Hond-film

Shownieuws

Bas Muijs speelt een rol in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Snuf de Hond in oorlog'. Hierin brengt de 30-jarige acteur kapitein Brandenburg tot leven.

Bas Muijs speelt een rol in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Snuf de Hond in oorlog'. Hierin brengt de 30-jarige acteur, bekend van de series Goeden Tijden, Slechte Tijden en Voetbalvrouwen, het personage van kapitein Brandenburg tot leven.

De film, waarvan de opnamen deze week beginnen, is gebaseerd op het eerste deel uit de succesvolle jeugdboekenserie van Piet Prins over de slimme herdershond Snuf en zijn baasje Tom. De film gaat vooraf aan een Snuf de Hond-televisieserie die in het najaar van 2008 door de EO wordt uitgezonden.

Steven de Jong, onder meer bekend van de Kameleon-films, heeft de regie in handen. De hoofdrollen worden vertolkt door de 16-jarige Tom van Kalmthout en de 17-jarige Vivian van Huiden.

Het eerste boek van Snuf de Hond kwam in 1953 uit. Vanwege het grote succes volgden er al snel meer delen. Het laatste deel uit de jeugdboekenserie, 'Snuf en de luchtpostbrief', verscheen in 1985, het jaar van het overlijden van auteur Piet Prins.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen