Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Counting Crows maakt 'weekendplaat'

Shownieuws

Counting Crows brengt op 5 november een nieuw album uit: 'Saturday nights and sunday mornings'. Het album bevat liedjes voor zaterdagnacht en zondagochtend.

De Amerikaanse rockband Counting Crows brengt op 5 november een nieuw studioplaat uit: 'Saturday nights and sunday mornings'. Het album bestaat uit twee schijfjes: het ene met muziek voor de zaterdagavond, het andere met muziek voor de zondagochtend. De plaat werd opgenomen in New York en Berkeley.

Zanger Adam Duritz verklaart op de website van de band dat het zaterdagnachtgedeelte over 'zonde, verval en gekte' gaat. De zondagochtend-cd moet daarna soelaas bieden. Die gaat over 'een aarzeling tussen verdoofdheid en verdriet' en is een poging 'uit te vogelen hoe je weer mens kan zijn'. "Ik heb er alles uitgegooid wat er inzat", zegt Duritz over het schrijfproces van de plaat. "Er was zoveel dat ik echt kwijt wilde."

Ook zegt de zanger dat 'Saturday nights and Sunday mornings' mogelijk het beste nummer bevat dat de Counting Crows ooit maakte: het liedje 'Cowboys'.

Counting Crows zijn in Nederland bekend van nummers als 'Mr. Jones', 'Big yellow taxi' en 'Accidentally in love'. Verder namen ze samen met Bløf een speciale versie op van 'Holiday in Spain'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen