Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim-Lian in Nederlandse musicalversie Footloose

Shownieuws

Kim-Lian van der Meij gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse musicalversie van 'Footloose'. Dat onthulde producent Albert Verlinde maandag in Hilversum.

Kim-Lian van der Meij gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse musicalversie van 'Footloose'. Dat onthulde producent Albert Verlinde maandag in Hilversum. Andere rollen en details zijn nog niet bekend. Wel wist Verlinde te vertellen dat de première in februari 2009 moet plaatsvinden.

De 26-jarige spring-in-'t-veld speelt vanaf volgend jaar ook de hoofdrol in de musical 'Fame', die in januari in première gaat. De voorverkoop van de dansmusical is op voorhand al zo'n succes dat de productie vier maanden langer zal lopen: niet tot juni, maar sowieso tot november volgend jaar.

De musicalversie van 'Footloose' is gebaseerd op de filmhit uit 1984, met Kevin Bacon in de hoofdrol. Ook Sarah Jessica Parker en Chris Penn waren in de productie te zien, die gaat over een jongen die verhuist naar een klein dorpje waar zijn lievelingsmuziek en -dans, rock 'n roll, verboden is.

De regie en choreografie van 'Footloose' komen voor rekening van Martin Michel, die eerder furore maakte met de musicalhit 'Grease'. Ook 'Fame' wordt door de Australiër uitgewerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen