Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw eist deel nalatenschap James Brown op

Shownieuws

Een vrouw die claimt een kind te zijn van soulzanger James Brown zal maandag in de rechtbank een deel van zijn nalatenschap opeisen.

(Novum/AP) - Een vrouw die claimt een kind te zijn van soulzanger James Brown zal maandag in de rechtbank een deel van zijn nalatenschap opeisen. De strijd over het testament van de zanger lijkt hiermee nog niet ten einde.

De 45-jarige LaRhonda Petitt, oud-stewardess en schooldocent, zou de oudste dochter zijn van Brown, die in december op 73-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. Ze zegt te zijn verwekt uit een affaire die haar moeder met hem had na een van zijn optredens.

De omvang van het nageslacht van Brown is nog niet precies duidelijk. Meer dan twaalf mensen beweerden na zijn dood een kind van de zanger te zijn. In het testament van Brown worden slechts zes volwassen kinderen genoemd. De afgelopen maanden bewezen drie 'nieuwe' kinderen door hem te zijn verwekt. Naast de positieve resultaten kwamen er ook enkele testen terug met een negatief resultaat.

De in Houston woonachtige Petitt wil wettelijk bewijzen dat ze de dochter is van de zanger. Verder wil ze dat alle mensen die claimen een kind van James Brown te zijn een DNA-test moeten doen, dus ook de zes die al in zijn testament stonden. "Dat ze in zijn testament staan betekent niet dat ze allemaal kinderen van mijn vader zijn", zegt ze.

Op het moment is Tomi Rae Hynie, de vierde en laatste vrouw van Brown, nog verwikkeld in een strijd om het testament. Er is haar niets nagelaten. Ze claimt dat haar 6-jarige zoontje Joseph ook een kind is van Brown en wil daarom ook aanspraak maken op zijn nalatenschap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen