Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Speciale dansworkshops 'Afrika! Afrika!'

Shownieuws

De dansers uit het circus 'Afrika! Afrika!' geven volgende maand dansworkshops. Nederlandse dansers kunnen dan kennismaken met Afrikaanse dansstijlen.

De dansers uit het circus 'Afrika! Afrika!' geven volgende maand een speciale dansworkshop. De lessen zijn bedoeld om Nederlandse dansers kennis te laten maken met verschillende Afrikaanse dansstijlen.

In totaal worden vier tweedaagse workshops georganiseerd. Daarin leren de dansers de fijne kneepjes van de djembédans uit Ivoorkust, de sabardans uit Senegal, de djembédans uit Guinee en een Zuid-Afrikaanse dans. De twee beste deelnemers van elke workshop stromen door naar de masterclass van Georges Momboye, de choreograaf van 'Afrika!Afrika!'.

'Afrika! Afrika' is vanaf 4 oktober drie maanden lang te zien in Amsterdam. Aan het spektakel doen 120 artiesten mee uit vijftien verschillende Afrikaanse landen. Ieder land onderscheidt zich met de vorm van muziek, dans of een act. Van ieder verkocht kaartje voor het circus gaat een euro naar culturele projecten in Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen