Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bezoekersrecord voor Film by the Sea

Shownieuws

Film by the Sea heeft dit jaar bijna veertigduizend bezoekers getrokken. Om precies te zijn kwamen er 39.800 mensen op af. Dat is een record.

Film by the Sea heeft dit jaar bijna veertigduizend bezoekers getrokken. Om precies te zijn kwamen er 39.800 mensen op af, waarmee de negende editie van het filmfestival de meest succesvolle tot dusver kan worden genoemd. Vorig jaar trok Film by the Sea 39.400 bezoekers naar Vlissingen.

De Kroatische regisseur Rajko Grlic kreeg dit jaar de Film- & Literatuur Award van Film by the Sea toegekend. De jury vond zijn film 'Border post' de beste van de negen boekverfilmingen die voor de competitie waren geselecteerd.

De MovieSquad Award, de prijs van de jongerenjury, ging naar 'Driving lessons'. De film van Jeremy Brocks werd gekozen uit dertien films, waarvan er uiteindelijk drie waren geselecteerd voor de shortlist, waar ook 'Trade' en 'Voleurs de chevaux' op stonden.

Acteur Ben Kingsley nam zaterdag uit handen van Renée Soutendijk de Special Award in ontvangst. Tevens vond de Nederlandse première plaats van zijn film 'You kill me'. De Duitse regisseur Volker Schlöndorff kreeg de Lifetime Achievement Award.

De organisatie zegt terug te kunnen kijken op een zeer succesvol festival. De tiende editie van Film by the Sea vindt volgend jaar plaats van 12 tot en met 21 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen