Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten wint luisterboekprijs

Shownieuws

Carice van Houten heeft de Prijs voor het beste Luisterboek gewonnen. De actrice krijgt de prijs voor het voorlezen van 'Het achterhuis' van Anne Frank.

Carice van Houten heeft woensdagavond in Hilversum de Prijs voor het beste Luisterboek gewonnen. De actrice krijgt de onderscheiding voor het voorlezen van 'Het achterhuis' van Anne Frank. Haar manager Janey van Ierland nam de prijs in ontvangst, omdat Van Houten in het buitenland is voor filmopnamen.

De jury was unaniem in de keuze voor het luisterboek, dat sinds april in de winkel ligt. "Zij doet meer dan voorlezen of voordragen", is te lezen in het juryrapport. "Carice van Houten laat Anne Frank leven. Dat maakt dit luisterboek tot een enerverende ervaring."

Naast een oorkonde krijgt de 31-jarige actrice de eer om een verhaal uit te kiezen waarvan een luisterboek wordt gemaakt. Andere genomineerden voor de prijs waren Thijs Bonger, Adriaan van Dis, Loes Luca, Toon Tellegen en Bram van der Vlugt. Met de uitreiking van de prijs werd het startschot gegeven voor de Week van het Luisterboek.

In juni herdacht de Anne Frank Stichting dat 'Het Achterhuis' het zestigjarig bestaan van het boek. Het boek bestaat uit brieven die de 13-jarige Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef aan haar fictieve vriendin Kitty. Van Houten speelde vorig jaar in de oorlogsfilm 'Zwartboek' een Joodse zangeres die in het verzet gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen