Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Louis Vuitton kan Chewy Vuiton niet stoppen

Shownieuws

Louis Vuitton heeft een rechtszaak verloren tegen een fabrikant van hondenspeeltjes. Het modehuis wilde Chewy Vuiton-hondenspeeltjes laten verbieden.

(Novum/AP) - Louis Vuitton heeft een rechtszaak verloren tegen een Amerikaanse fabrikant van hondenspeeltjes. Het Franse modehuis vindt dat Haute Diggity Dogg met de Chewy Vuiton-lijn inbreuk maakt op zijn merkenrecht en wilde hem laten verbieden.

Een panel van drie Amerikaanse rechters noemde de hondenlijn een succesvolle parodie op de producten van het Franse modemerk. "De Chewy Vuiton-kauwspeeltjes voor honden steken de draak met de elegante en dure Louis Vuitton-tassenlijn, waarop honden vooral niet moeten kauwen." Volgens de rechters wordt de parodie nog eens versterkt door gelijksoortige producten die door het bedrijf worden voortgebracht, zoals Chewnel No. 5, Furcedes en Sniffany & Co.

Louis Vuitton is teleurgesteld over de uitspraak. "Wij vinden dat de rechtbank het begrip parodie verkeerd heeft toegepast op deze zaak", stelt het bedrijf, dat zelf ook een hondenlijn voortbrengt, in een verklaring. "Het begrip is gecreëerd om vrijheid van meningsuiting te waarborgen, maar niet om toe te staan dat inbreuk gemaakt wordt op de goede naam en bekendheid van merken als Louis Vuitton."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen