Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson staat terecht voor twaalf misdrijven

Shownieuws

O.J. Simpson moet terechtstaan op verdenking van twaalf misdrijven, waaronder het plegen van een gewapende overval. Dat heeft een rechter woensdag bepaald.

(Novum/AP) - O.J. Simpson moet terechtstaan op verdenking van twaalf misdrijven, waaronder ontvoering en het plegen van een gewapende overval. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag bepaald tijdens een hoorzitting. Als Simpson schuldig wordt bevonden aan ontvoering, kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen.

De voormalige football-ster wordt ervan verdacht dat hij op 13 september samen met vijf anderen een overval heeft gepleegd op twee souvenirhandelaars in Las Vegas. Hij zou spullen die aan hem toebehoorden hebben willen terughalen.

Simpson is niet verbaasd over de beslissing van de rechter. "Dit is wat we verwachtten", vertelde hij na afloop van de zitting. "Zoals altijd vertrouw ik op de jury." De advocaat van de 60-jarige Simpson vindt de uitkomst van de hoorzitting ongelooflijk. "Ik heb nog nooit een zaak gehad waarin iedere getuige een geloofwaardigheidsprobleem heeft", brieste hij.

Drie van de vijf handlangers van Simpson hebben besloten te getuigen tegen de acteur in ruil voor strafvermindering. Michael McClinton heeft verklaard dat hij op verzoek van O.J. twee pistolen meenam naar de hotelkamer in Las Vegas waar de twee souvenirhandelaars verbleven. Simpson en zijn advocaat hebben de aanwezigheid van wapens altijd ontkend.

Op 28 november wordt Simpson weer in de rechtszaal verwacht om de officiële aanklacht aan te horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen