Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen DeGeneres annuleert opnamen in New York

Shownieuws

Ellen DeGeneres heeft de geplande opnamen voor haar talkshow in New York geannuleerd. Scenaristen hadden gezegd te protesteren als ze naar New York zou komen.

(Novum/AP) - Ellen DeGeneres heeft de geplande opnamen voor haar talkshow in New York geannuleerd. Scenaristen hadden gezworen te protesteren tegen haar beslissing om gewoon met haar show door te gaan tijdens de staking van de schrijvers.

Michael Winship, voorzitter van het schrijversgilde in het oosten van de Verenigde Staten, zegt 'opgetogen' te zijn met het besluit van DeGeneres om niet naar New York te komen. "Ze weet dat de schrijvers er zouden zijn geweest om te protesteren wegens haar gebrek aan solidariteit", zei Winship woensdag in een verklaring. "Dan heb ik het niet alleen over haar eigen schrijversteam, maar over het hele gilde, waar ze overigens zelf lid van is."

Een woordvoerder van The Ellen DeGeneres Show bevestigde woensdag dat de show in The Bip Apple niet doorgaat. Ze bevestigde niet of de staking hiervoor de reden was. "We veranderen constant dingen. Ons schema staat nooit vast."

De Amerikaanse scenaristen legden 5 november hun pen neer omdat ze vinden dat ze niet genoeg meedelen in de winst die wordt behaald met dvd's en de verkoop via het internet. Het eerste slachtoffer van de staking waren de talkshows, die erg afhankelijk zijn van monologen over recente gebeurtenissen. De productie voor veel van deze shows werd dan ook snel stilgelegd. DeGeneres zette haar talkshow echter gewoon voort. Hoewel ze eerder aangaf de stakende schrijvers te steunen, zegt ze contractueel verplicht te zijn om door te gaan met presenteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen