Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix valt in de smaak als burgervader

Shownieuws

Johan Vlemmix valt in de smaak als burgemeesterskandidaat. "We moesten echt zoeken naar mensen die niet op mij zitten te wachten als burgemeester", vertelt hij.

Johan Vlemmix gooit hoge ogen als burgemeesterskandidaat. De entertainer ging de straat op om de stemming te peilen onder de inwoners van Eindhoven en was verbaasd over de bijval die hij kreeg. "We moesten echt zoeken naar mensen die niet op mij zaten te wachten als burgemeester", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Vorige maand maakte de Oranjefan bekend dat hij zich kandidaat heeft gesteld voor het burgemeesterschap van Eindhoven. In totaal hebben negen mensen gesolliciteerd naar de functie.

Vrijdag heeft Vlemmix een afspraak met Hanja Maij-Weggen, de Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. Bij haar solliciteert hij officieel naar de functie. De gemeenteraad van Eindhoven kiest uiteindelijk twee kandidaten uit de sollicitanten. Begin volgend jaar mogen de inwoners van Eindhoven zich in een referendum uitspreken voor hun favoriet.

De 48-jarige artiest heeft al nagedacht over welke problemen hij gaat aanpakken als hij daadwerkelijk wordt gekozen als burgemeester van de Brabantse gemeente. Zo wil hij zich vooral richten op de problemen met jongeren en ouderen. "De hangjeugd moet worden aangepakt", zegt hij. "En voor ouderen moet veel meer geld worden vrijgemaakt."

Ook heeft de carnavalsliefhebber een ambitieus plan bedacht voor de drukke ring die het verkeer om Eindhoven leidt. "Het verkeer loopt op veel plekken vast. Het lijkt me een goed idee als de binnenring op bepaalde plekken wordt verhoogd en dat daaronder winkels en ateliers worden gebouwd."

Vlemmix is geen onbekende in politiek Nederland. Zo deed hij in 2002 en 2003 met zijn Partij voor de Toekomst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen, maar beide keren behaalde hij nul zetels.

Johan Vlemmix werd bekend met een fanclub voor de toenmalige vriendin van prins Willem-Alexander, Emily Bremers. Ook deed hij veelvuldig mee aan het Tros-programma 'Te land, ter zee en in de lucht', waar hij later als jurylid fungeerde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen