Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heleen van Royen laat zich niet vangen door succes

Shownieuws

Hoeveel stuks er ook van haar glossy worden verkocht, Heleen van Royen laat zich niet verleiden tot een vervolg. "Ik wil niet gevangen worden door het succes."

Hoeveel exemplaren er ook van haar nieuwe tijdschrift worden verkocht, Heleen van Royen laat zich niet verleiden tot een vervolg. "Ik wil niet gevangen worden door het succes", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Dat je dingen gaat doen die kwalitatief niet goed zijn. In mijn diepste wezen ben ik een schrijfster."

Maandagavond lanceerde de seksbom van de Nederlandse literatuur de eenmalige glossy Heleen, een voortvloeisel van het boek 'Stout'. Seksualiteit staat, zoals ook in de boeken van Van Royen, centraal in het tijdschrift. Maar ook religie komt aan bod, in een artikel over 72 maagden die de schrijfster ondervroeg over politieke en spirituele thema's. "Religie en de dood zijn ook in mijn boeken grote thema's, maar daar heeft niemand het ooit over", stelt ze. Relaties, moederschap en werk zijn andere pijlers van haar oeuvre die in het tijdschrift aan bod komen.

In navolging van 'Stout', dat Van Royen schreef met lingerieontwerper Marlies Dekkers, doen in het tijdschrift 22 vrouwen hun pikante ervaringen uit de doeken. De brunette zelf betaalde een gigolo voor zijn diensten en schreef een kort verhaal over het avontuurtje. "Alleen die gigolo en ik weten wat er is gebeurd", glundert ze. "Niemand anders zal het ooit weten."

Van Royen, die vorig jaar voor het naaktblad Playboy poseerde, is blij dat de expliciete coverfoto niet voortijds is uitgelekt. "Dat schijnt tegenwoordig altijd te gebeuren bij de Playboy", zegt ze, verwijzend naar de onlangs opgedoken foto's van soapactrice Lieke van Lexmond. Op de cover prijkt de schaars geklede schrijfster breed grijzend. Haar met de computer opgeblazen boezem wordt vastgegrepen door een harige mannenarm.

De 42-jarige romancier is zich bewust van het imago dat, sinds de bestsellers 'De gelukkige huisvrouw' en 'Godin van de jacht', aan haar kleeft. "Natuurlijk ben ik een soort creatie geworden", stelt ze. "De hele maand december neem ik vrij en ga ik daar over nadenken. Mensen verwachten dingen van je. Niet eens zozeer de seks, maar het is wel zo dat steeds meer mensen iets van me willen."

Volgend jaar staat in het teken van een nieuwe roman, de opvolger van 'De ontsnapping', die vorig jaar verscheen. "Dan is het even afgelopen met alle tumult", vertelt ze. "Voor wat ik doe is tumult heel inspirerend, maar daarna moet er wel weer rust zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen