Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roem laat James Blunt koud

Shownieuws

Singer-songwriter James Blunt vindt dat er te veel waarde wordt gehecht aan beroemd zijn. "We zijn geobsedeerd door roem en geld", zegt de 33-jarige Brit.

Roem laat James Blunt koud

Singer-songwriter James Blunt vindt dat aan roem te veel waarde wordt gehecht. "We zijn geobsedeerd door roem en geld, dingen die niet echt bestaan en ook niet relevant zijn", zegt de 33-jarige Brit tegen Novum Nieuws. "Je kunt ervoor kiezen erin mee te gaan, maar je kunt het ook blokkeren en bezig gaan met het belangrijkste dat bestaat, het leven zelf."

Blunt, die vooral bekend is door het nummer 'You're beautiful', ergert zich eraan dat kinderen wordt geleerd dat succes te maken heeft met roem en geld. "Misschien moeten we eens nadenken over de echte definitie van succes, en dat is geluk", zegt de zanger. "Ik heb vrienden die in een caravan wonen, getrouwd zijn en twee kinderen hebben. Zij lopen altijd met een glimlach op hun gezicht. Misschien moeten zij juist worden bestempeld als degenen die succesvol zijn in het leven."

Dat van zijn eerste album 'Back to Bedlam' elf miljoen exemplaren zijn verkocht en hij in één klap wereldberoemd werd, doet de zanger naar eigen zeggen niets. "De essentie van mijn muziek ligt op persoonlijk niveau, ik kan me erdoor uiten. Ik het nooit gedacht dat mensen ernaar zouden luisteren. Ik maak albums voor mijzelf. Ik hoor het niet als er een miljoen zijn verkocht, of twee miljoen. Het gaat om het eerste exemplaar. Het gaat erom dat ik er blij van word en dat het mij uitdaagt. Dat is altijd mijn doel geweest."

Het tweede album van de singer-songwriter, 'All the lost souls', ligt inmiddels in de winkels. Blunt is er heel trots op. "De nummers op het album gaan over de ervaringen van de afgelopen drie jaar. Ik heb emoties vastgelegd op een album dat heel levendig is geworden. Dat is heel speciaal."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen