Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Akkoord over beeld cabaretier Herman Berkien

Shownieuws

Utrecht en de Stichting Vrienden van Herman Berkien willen dat het beeld van cabaretier Herman Berkien op Ledig Erf komt. Berkien overleed twee jaar geleden.

De gemeente Utrecht en de Stichting Vrienden van Herman Berkien willen dat het standbeeld van cabaretier Herman Berkien op het plein Ledig Erf komt te staan. Dat laat een woordvoerder van de gemeente maandag weten.

Berkien overleed twee jaar geleden op 63-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De stichting wilde het beeld van hem aanvankelijk op het Stadhuisplein plaatsen. De gemeente vindt het beeld echter niet passen in de plannen voor de herinrichting van het plein.

Utrecht gaat nu om de tafel met de omwonenden van Ledig Erf, een plein in het centrum van de Domstad, om hun mening over de plek van het standbeeld te horen. Het staat nog niet vast dat het standbeeld op Ledig Erf komt te staan, maar 'we werken er naar toe', zegt de woordvoerder.

Herman Berkien werd bekend dankzij zijn samenwerking met Tineke Schouten. In de jaren zeventig maakte hij de overstap van entertainer naar cabaretier. Hij werd in 2002 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg in 2004 de Stadsspeld van de Gemeente Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen