Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Kanye West overleden

Shownieuws

De moeder van Kanye West is zaterdagnacht overleden. Dat heeft een woordvoerder van de 30-jarige rapper bekendgemaakt. Donda West werd 58 jaar.

(Novum/AP) - De moeder van Kanye West is zaterdagnacht overleden. Dat heeft een woordvoerder van de 30-jarige rapper bekendgemaakt. Donda West werd 58 jaar. De doodsoorzaak is niet naar buiten gebracht.

Kanye was erg close met zijn moeder, die haar baan als hoogleraar Engels opgaf om de zaken van haar zoon te regelen. Moeder en zoon verschenen regelmatig samen op feestjes en rode lopers. In interviews prees de artiest, die sinds zijn derde alleen door zijn moeder werd opgevoed, Donda regelmatig de hemel in. Ook inspireerde zij hem tot het nummer 'Hey mama', waarin hij zijn trots en waardering voor haar beschrijft.

Op haar beurt verdedigde Donda haar zoon, die nogal eens arrogant wordt genoemd, regelmatig in de media. "Ik sta achter mijn schatje. Hij vertelt gewoon hoe hij zich voelt en wat hij als de waarheid ziet", zei ze onlangs nog in een interview met de Chicago Sun-Times. In mei verscheen haar boek 'Raising Kanye: life lessons from the mother of a Hip-Hop star', waarin ze herinneringen ophaalt aan de jeugd van de rapper.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen