Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-manager Ramones was niet te genieten

Shownieuws

Linda Stein leed aan een hersentumor waarvoor zij medicijnen kreeg die haar humeur beïnvloedden. Vorige maand werd ze doodgeslagen door haar assistente.

(Novum/AP) - Linda Stein, die eind vorige maand werd doodgeslagen door haar persoonlijk assistente, leed aan een hersentumor. Daarvoor kreeg ze medicijnen die een fnuikend effect hadden op haar toch al weinig evenwichtige gemoedstoestand. De voormalige manager van de Ramones was vaak niet te genieten. Dat hebben haar dochter Samantha Stein-Wells en advocaat Eddie Hayes verklaard.

Het duo kwam met de verklaring nadat Steins persoonlijk assistente, de 26-jarige Natavia Lowery, had bekend. Ze heeft haar 62-jarige werkgeefster doodgeslagen uit pure woede en frustatie over Steins gedrag. Stein werd op 31 oktober door haar dochter dood aangetroffen in haar appartement in Manhattans Upper East Side. Autopsie wees uit dat ze was bezweken aan slagen op het hoofd en in de nek.

Stein was de ex-vrouw van Seymour Stein, het voormalige hoofd van Sire Records. Dat label lanceerde de Ramones, Talking Heads en Madonna. In de hoogtijdagen van de Ramomes vormde Stein met Danny Fields het management van de groep. Ze bracht de Ramones naar Engeland, waar de band op 4 juli 1976 een concert gaf dat de inspiratie vormde voor de Britse punk.

In 1980 besloot Stein een heel andere carrière na te streven. Ze werd makelaar in onroerend goed, met beroemde klanten als Sting, Billy Joel, Steven Spielberg en Angelina Jolie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen