Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lovende kritieken voor nieuw album Britney

Shownieuws

'Blackout', het nieuwe album van Britney, is door muziekkenners met lovende kritieken ontvangen. AP noemt het zelfs het beste album dat ze ooit maakte.

'Blackout', het nieuwe album van Britney Spears, is door muziekkenners in Amerika goed ontvangen. Hoewel veel kranten hun licht nog over de nieuwe cd moeten laten schijnen, is op internet vooralsnog niet één slechte recensie te vinden.

Persbureau Associated Press noemt 'Blackout' niet alleen een goed album, maar zelfs het beste dat de 25-jarige zangeres ooit maakte. De Britney op dit album is volgens de recensent volstrekt tegenovergesteld aan de Britney die de bladen vult: vol zelfvertrouwen, sensueel en de situatie de baas.

Dat is opmerkelijk, gezien alle dieptepunten die Britney de laatste tijd meemaakte. Van haar gênante optreden bij de MTV Video Music Awards tot de beschuldiging dat ze een slechte moeder is: Spears was een wandelende ramp.

The Times ziet met de komst van 'Blackout' zelfs reden voor een feestje. "In een leven dat niet bepaald overloopt van vreugde kan Britney zich nu verkneukelen", schrijft de krant. "'Blackout' is een veel betere plaat dan het recente werk van haar generatiegenoten Justin Timberlake en Christina Aguilera." Als een lijstje zou worden afgevinkt met punten die een popliedje goed maken, zou hij ze allemaal aankruisen, vervolgt de criticus.

Als toch een minpuntje moet worden genoemd, is dat volgens het tijdschrift People het nummer 'Piece of me', waarin Brit de media vervloekt, en 'Why should I be sad', gericht aan haar ex-man Kevin Federline. Maar de AP-recensent is het daar niet mee eens. Hij hoorde geen enkel slecht nummer op 'Blackout'.

Kortom: Britney lijkt haar status als popprinses terug te verdienen. Van een 'gevallen' popprinses is muzikaal gezien geen sprake meer, al blijft ze een getroebleerde tienerster. Maandag ligt 'Blackout' in Nederland in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen