Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VN-baas: Roger Moore heeft hart van goud

Shownieuws

Roger Moore is onderscheiden voor zijn werk voor Unicef, de kinderhulporganisatie van de Verenigde Naties. Hij kreeg de Dag Hammarskjold Inspiration Award.

(Novum/AP) - Roger Moore is onderscheiden voor zijn werk voor Unicef, de kinderhulporganisatie van de Verenigde Naties. De acteur, die in zeven James Bond-films speelde, kreeg donderdag in New York de Dag Hammarskjold Inspiration Award, vernoemd naar de Zweedse secretaris-generaal van de VN die in 1961 omkwam bij een vliegtuigongeluk.

De 80-jarige Moore is al ruim tien jaar ambassadeur van Unicef. Tijdens de uitreiking werd hij uitvoerig geprezen door de huidige secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon. "Iedereen weet dat jij de langst dienende geheim agent 007 was", zij hij in een verwijzing naar de rol van Moore als James Bond. "Maar je bent nu al langer in dienst van de VN. En je hebt laten zien dat ook stoere mannen een hart van goud kunnen hebben."

In 2003 werd Moore al door de Britse koningin Elizabeth geridderd vanwege zijn verdiensten voor de Unicef. Sindsdien gaat hij als Sir door het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen