Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse films boeken record

Shownieuws

Voor het eerst staan drie Nederlandse films bovenaan in de top 20 van best bezochte films. Zo staat 'Alles in liefde' op één en 'Timboektoe' op drie.

Voor het eerst in de Nederlandse filmgeschiedenis staan drie Nederlandse films bovenaan in de top 20 van best bezochte films. Respectievelijk staan 'Alles in liefde', 'Waar is het paard van Sinterklaas?' en 'Timboektoe' op de eerste, tweede en derde plaats.

Gezamenlijk waren Nederlandse films deze week goed voor bijna de helft van de kassaopbrengst. Vooral 'Alles is liefde' is daarvoor verantwoordelijk. De eerste twee weken waarin de film van regisseur Joram Lürsen in de bioscoop draaide, kochten 325 duizend mensen een kaartje voor de romantische komedie.

Andere Nederlandse films die momenteel te zien zijn, zijn de documentaire 'Goud', over het Nederlandse dameshockeyelftal en 'Control' van Anton Corbijn trekt veel toeschouwers.

Komende maand komen daar nog 'Nadine' van Erik de Bruijn bij en 'Tussenstand', van Mijke de Jong. Daarna volgen de documentaire 'See you in Vegas', over Hans Klok, 'De scheepsjongens van Bontekoe', 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' en in december tot slot gaat 'Moordwijven' van Dick Maas in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen