Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Backstreet Boys niet vies van borsten signeren

Shownieuws

De Backstreet Boys zijn tegenwoordig met zijn vieren, maar dat doet niet af aan de populariteit van de groep. Het nieuwe album 'Unbreakable' komt maandag uit.

De Backstreet Boys zijn nog steeds niet vies van het signeren van borsten. Al zijn sommige van die borsten volgens de jongens tegenwoordig eens stuk ouder dan vroeger, en steeds vaker nep. Toch staat één ding volgens de bandleden als een paal boven water: als er iemand een trouwe schare fans aan zich heeft weten te binden, dan zijn zij het wel.

Zelf nu, vijftien jaar na de oprichting van de groep, staan er voor het hotel in Londen waar de Amerikanen de Europese pers te woord staan hordes meisjes op hen te wachten. In veel te korte rokjes en bibberend van de kou turen ze hoopvol naar de entree. Binnen in de lobby worden de fauteuils en zitbanken behangen door nog meer fans. Druk sms'end lurken ze aan peperdure flesjes frisdrank uit de chique hotelbar, in de hoop een glimp op te vangen van een van de 'boys'.

'We trekken nog steeds zo veel mogelijk tijd uit voor onze fans", vertelt AJ McLean (29) even later. "Zonder hen zouden we nooit kunnen doen wat we het allerliefste doen: muziek maken en optreden. Ook nu zien we zo veel bekende gezichten terug. Sommige fans zijn inmiddels getrouwd, of moeder geworden. Die nemen hun kinderen nu mee naar onze shows."

Dat ze het sinds vorig jaar met een lid minder doen, lijkt vooralsnog weinig gevolgen te hebben voor hun populariteit. Howie Dorough (33) herinnert zich het moment dat Kevin Richardson (35) vertelde niet langer deel uit te willen maken van de groep nog goed. Richardson wilde meer tijd met zijn gezin doorbrengen. "Hij vroeg ons om onze zegen. Die we uiteraard gegeven hebben. We hebben elkaar nooit dingen willen ontzeggen. Daarom staat de deur nog altijd voor hem open."

Aan vervanging van Kevin hebben de jongens nooit gedacht, al had dat mogelijk voor veel publiciteit gezorgd. Een aanbod voor een televisieshow met een zoektocht naar een nieuw bandlid werd onmiddellijk afgeslagen. "We worden al vaak genoeg niet serieus genomen", zegt Brian Littrell (32). "Omdat we geen instrumenten bespelen. Totale onzin natuurlijk, want we voelen ons een echte zanggroep. Het gaat bij ons echt om de muziek."

Ondanks geruchten dat de groep volledig uit elkaar gevallen was na het geflopte album 'Never Gone' in 2005, is daarvan nooit sprake geweest, zegt Nick Carter (26). Als kwartet staan ze volgens hem ook sterk. Het resultaat van hun doorzettingsvermogen is 'Unbreakable', een album vol onmiskenbare Backstreet Boys-nummers. Van uptempo dansliedjes tot ballads waarin de jongens van hun hart geen moordkuil maken: vol overgave zingen ze de ene na de andere grote liefde toe, zoals op het bijna Beatles-achtige 'Unsuspecting Sunday afternoon', hun eigen favoriet, en het dramatische 'Inconsolable', waarvan ze snel even een refreintje voorzingen.

De komende weken gaan de jongens hard aan de slag om de wereld duidelijk maken dat ze er weer zijn. Na de Europese promotietour gaan ze naar Japan, waarna in thuisland Amerika optredens volgens in alle grote talkshows. Voor volgend jaar staat er dan een wereldtournee gepland.

Maar of 'Unbreakable' nu wel of niet het succes kan evenaren van albums als 'Backstreet Boys' (1996) en 'Millennium'(1999), de jongens zijn tevreden met hun plek in het popuniversum, zeggen ze. Ze bestaan immers nog steeds, kunnen nog perfect met elkaar opschieten en hebben altijd lol met optredens. Daarnaast hebben ze goedgevulde bankrekeningen en werken ze, als ze daar zin in hebben, aan soloprojecten.

'Unbreakable' ligt maandag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen