Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simply Red kondigt einde aan

Shownieuws

Simply Red houdt er in 2009 mee op. Zanger Mick Hucknall zal dan niet langer als Simply Red door het leven gaan en zegt zijn oude bandmakkers vaarwel.

Simply Red houdt er in 2009 mee op. Dat heeft Mick Hucknall, de zanger van de Britse band, aangekondigd op de Britse radiozender Gold. Hij vertelde dat het album 'Stay', dat in maart uitkwam, de laatste studioplaat van de band is. Na de tournee rond dit album, die nog tot en met 2009 duurt, valt het doek. Hucknall zal dan niet langer als Simply Red door het leven gaan en zegt zijn oude bandmakkers vaarwel.

Volgens Hucknall is het tijd voor iets anders. "Na bijna 25 jaar is het wel genoeg." De 47-jarige artiest wil zich richten op zijn solocarrière. Hij bracht onlangs een eigen album uit, een eerbetoon aan de bluesartiest Bobby Bland. "Ik heb zo genoten van dat soloproject, dat ik het gevoel heb dat ik het Simply Red-boek nu moet sluiten."

Simply Red brak in 1985 door met de debuutsingle 'Money's too tight (to mention)'. De band scoorde verder nog hits als 'Fairground', 'Sunrise' en Fake'. De naam van de band is geïnspireerd op het rode haar van Hucknall, zijn liefde voor de voetbalclub Manchester United, waarvan de clubkleur rood is, en zijn linkse politieke voorkeur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen