Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juanes blijft Spaanse taal trouw

Shownieuws

Juanes blijft zijn nummers in het Spaans opnemen. De Colombiaanse rocker houdt vol dat hij niet in het Engels hoeft te zingen om succes te hebben.

(Novum/AP) - Juanes blijft zijn nummers in het Spaans opnemen. De Colombiaanse rocker houdt vol dat hij niet in het Engels hoeft te zingen om succes te hebben. "De taal van muziek is universeel", vindt de zanger.

Het laatste album van Juanes, 'La vida es un ratico' lijkt zijn gelijk te bewijzen. Via internet werden al zes miljoen nummers gedownload van de cd, die sinds deze week ook in de winkels ligt. "Daarmee schrijft Juanes geschiedenis", stelde Jesus Lopez, de directeur van Universal Music Latino, maandag tijdens een persbijeenkomst ter promotie van het album in New York.

De 35-jarige singer/songwriter, die voluit Juan Esteban Aristizábal Vásquez heet, zei dat hem vaak is gevraagd of hij zijn platen in het Engels kan opnemen. "Ik kan mijn gitaar in het Engels bespelen, maar mijn nummers zullen altijd Spaanstalig zijn."

Juanes is samen met zangeres Shakira de beroemdste Colombiaan in de muziekwereld. Nummers als 'A dios le pido', 'La camisa negra' en 'Te busque', een duet met Nelly Furtado, werden ook in Nederland hits. Hij heeft twaalf Latin Grammy Awards op zijn naam staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen