Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bosbranden belemmeren opnamen serie 24

Shownieuws

De opnamen van de populaire televisieserie 24 worden belemmerd. Dit komt door de ernstige branden die momenteel door heel Zuid-Californië woedden.

(Novum/AP) - De opnamen van de populaire televisieserie 24 worden belemmerd door de ernstige bosbranden die momenteel woeden in Zuid-Californië. Maandag en dinsdag zou er worden gefilmd bij een gesloten marinebasis in Orange County, maar de enorme rookontwikkeling maakte dat onmogelijk.

Daarnaast moest de productie van het CBS-programma NCIS in een studio in Santa Clarita worden stilgelegd. Don Bellisario, de maker van het programma, plaatst de ernst van de situatie in perspectief. "Voor de show is het niet zo erg. We gaan weer verder zodra de branden uitgewoed zijn", zegt hij. "Het is daarentegen wel verschrikkelijk voor al die mensen die hun huizen kwijtraken en geëvacueerd moeten worden."

Dinsdagmorgen riep de Amerikaanse president George Bush de noodtoestand uit in zeven districten in Californië. Er zijn al honderden huizen in de as gelegd door het vuur, dat moeilijk te bestrijden is vanwege de droogte en de harde woestijnwind.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen