Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Rattengate' maakt Yoshi de Nijs sterker

Shownieuws

'Rattengate' heeft Yoshi, de autistische zoon van Belinda Meuldijk en Rob de Nijs, diep geraakt. "Maar het heeft hem ook sterker gemaakt", vertelt Meuldijk.

'Rattengate' heeft Yoshi, de autistische zoon van Belinda Meuldijk en Rob de Nijs, diep geraakt. "Het is een heel diep verdriet dat daar nog steeds zit, maar het heeft hem ook sterker gemaakt", vertelt Meuldijk aan Novum Nieuws.

De 52-jarige tekstschrijfster twijfelde of ze haar zoon moest uitleggen wat er aan de hand was. "Yoshi heeft een enorm goed gevoel voor sfeer, hij voelt het aan als er spanningen zijn", weet Belinda. "Hij wilde er het fijne van weten."

Op advies van een gedragstherapeut heeft Belinda haar zoon in grote lijnen verteld wat er speelde tussen haar en haar ex-man Rob de Nijs. "Zodat hij begreep dat de spanningen ergens vandaan kwamen, dat het geen hersenspinsels waren. Anders zou hij aan zichzelf gaan twijfelen."

In juni verscheen in roddelblad Privé een fotoreportage van het vervuilde huis van Meuldijk. De Nijs bleek de foto's te hebben gemaakt, waarna tussen de twee een publiekelijke vete uitbrak die inmiddels bekendstaat als 'rattengate'.

Meuldijk kreeg veel kritiek te verduren toen ze eind juni besloot om samen met haar zoon een paginagroot interview te geven in De Telegraaf over de gevolgen van 'rattengate' voor haar zoon. Daarin vertelde ze dat Yoshi bang was dat zijn vader hem zou weghalen bij zijn moeder.

"Ik kan me die kritiek voorstellen, maar mijn kind gaat voor alles. En op het moment dat hij wanhopig is en allerlei plannen heeft die veel meer kwaad kunnen doen, dan kies je voor datgene wat op dat moment voor hem de oplossing is", zegt ze nu. "Sorry, dan moet de rest van Nederland maar van mij vinden wat ze willen. Dat is dan maar de klap die ik krijg."

Yoshi heeft een eigen mening over de situatie en hij heeft ook eigen advocaat, die zijn belangen behartigt. "Wat er is gebeurd is in geen enkel opzicht goed geweest en zeker niet voor zijn gevoel van eigenwaarde. Het heeft hem heel diep geraakt."

De 22-jarige zoon van Belinda heeft momenteel weinig contact met zijn vader. "Het is er en ik hoop van harte dat het zich helemaal zal herstellen", besluit Meuldijk. "Yos is niet voor niets in mijn leven gekomen, hij is ook niet voor niets in Rob's leven gekomen. Ik hoop dus vurig dat het goedkomt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen