Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foxy Brown in isoleercel

Shownieuws

Foxy Brown moet 76 dagen in een isoleercel doorbrengen. De rapster had gevochten met een andere gedetineerde en zou twee bewaarders hebben aangevallen.

(Novum/AP) - Foxy Brown moet 76 dagen in een isoleercel doorbrengen. De Amerikaanse rapster heeft gevochten met een andere gedetineerde. Daarna zou ze twee bewaarders hebben aangevallen en weigerde ze een drugstest.

Brown werd op 16 oktober afgezonderd van haar medegevangenen. Een woordvoerder van de Rikers Island-gevangenis in New York laat weten dat Foxy en de andere gevangene niet gewond zijn geraakt tijdens het opstootje. Het is onduidelijk waar de vechtpartij om ging.

De 28-jarige Brown, wier echte naam Inga Marchand luidt, zit sinds vorige maand voor een jaar in de cel omdat ze verschillende overtredingen beging terwijl ze onder toezicht van justitie was geplaatst wegens mishandeling. Ze verliet onder meer twee keer New York zonder de reclassering daarvan op de hoogte te stellen. Ook zou ze niet zijn komen opdagen bij de verplichte agressietraining.

In augustus werd Brown gearresteerd nadat ze haar mobieltje naar haar buurvrouw Arlene Raymond zou hebben gegooid. Vorige week moest Foxy zich in deze zaak voor de rechter verantwoorden. Ze heeft verklaard onschuldig te zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen