Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slimste familie van Nederland gezocht

Shownieuws

De Nationale Wetenschapsquiz gaat op zoek naar de slimste familie van Nederland. Acht families doen mee. De slimste familie neemt het op tegen hoogleraren.

De Nationale Wetenschapsquiz gaat op zoek naar de slimste familie van Nederland. Vanaf 1 november strijden acht families tegen elkaar. De familie die na acht afleveringen overblijft, neemt het op kerstavond op tegen een team van drie hoogleraren. Dat maakte de VPRO, die de quiz uitzendt, dinsdag bekend.

In de quiz nemen leken het traditiegetrouw op tegen wetenschappers. Het is voor het eerst dat de Nationale Wetenschapsquiz zo groots uitpakt. In voorgaande jaren vond slechts één uitzending plaats met kerst. De eerste aflevering van dit jaar is een registratie van de dag waarop de acht deelnemende families werden geselecteerd.

Net als voorheen kunnen Nederlanders vanaf 1 december ook een wetenschappelijke quiz invullen, waarmee ze prijzen kunnen winnen. Tijdens de in totaal negen uitzendingen worden de winnaars bekendgemaakt.

De presentatie ligt opnieuw in handen van Leon Verdonschot en Dennis Grotenhuis, beter bekend als de muzikant Denvis. De VPRO maakt de Nationale Wetenschapsquiz in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en het projectbureau De Praktijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen