Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Petitie voor maximale gevangenisstraf Lane Garrison

Shownieuws

Er wordt een petitie ingediend om ervoor te zorgen dat acteur Lane Garrison de maximale gevangenisstraf krijgt. Er hangt hem bijna zeven jaar boven het hoofd.

(Novum/AP) - Vrienden van een verongelukte tiener willen een petitie indienen om ervoor te zorgen dat 'Prison Break'-acteur Lane Garrison de maximale gevangenisstraf krijgt. Ze hebben tot nu toe 3600 handtekeningen verzameld. De tiener kwam om het leven bij een auto-ongeluk dat door Garrison werd veroorzaakt.

Vrienden en klasgenoten van de overleden tiener verzamelden de handtekeningen door na schooltijd voetbalwedstrijden te bezoeken en langs deuren te gaan. Volgens James Lee, een woordvoerder van de familie van de tiener, is het doel van de actie om de zaak af te sluiten. "Men wil gerechtigheid en een straf die daarbij past", zegt hij. "We hebben het hier over het verlies van een leven."

De advocaat van de 27-jarige Garrison ziet de petitie als een ongepaste manier om het eindoordeel te beïnvloeden. "Het lijkt op een veroordeling door het verzamelen van handtekeningen", zegt hij. "Ze doen dit om de rechter te beïnvloeden en dat is immoreel."

Begin december reed Garrison in Los Angeles met een auto tegen een boom. Daarbij kwam de 17-jarige Vahagn Setian, die bij hem in de auto zat, om het leven. Twee 15-jarige meisjes, die eveneens meereden, raakten gewond. De acteur, die zelf slechts lichtgewond raakte, bleek te veel te hebben gedronken. Bovendien zou hij cocaïne hebben gebruikt.

In mei bekende Garrison schuld aan doodslag, rijden onder invloed van alcohol en het schenken van alcohol aan een minderjarige.

Woensdag wordt in Beverly Hills het vonnis bekendgemaakt. Garrison hangt maximaal zes jaar en acht maanden gevangenisstraf boven het hoofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen