Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scorsese en DiCaprio slaan opnieuw handen ineen

Shownieuws

Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio slaan opnieuw de handen ineen voor een film. Het gaat om de verfilming van 'Shutter Island', de roman van Dennis Lohane.

Scorsese en DiCaprio slaan opnieuw handen ineen

Regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio slaan opnieuw de handen ineen voor een filmproject. Het gaat om de verfilming van 'Shutter Island', de thrillerroman van Dennis Lohane. Dat meldt het filmvakblad Variety.

Het is de vierde keer in zes jaar dat Scorsese en DiCaprio samen een film maken. Eerder maakten ze 'Gangs of New York', 'The aviator' en 'The departed', die dit jaar goed was voor de Oscar voor beste film.

'Shutter Island' speelt zich af in 1954 en draait om een politieofficier die de ontsnapping van een moordenares uit een psychiatrische inrichting voor criminelen onderzoekt. Aangenomen wordt dat ze zich schuilhoudt op het afgelegen Shutter Island. De hoofdrol is voor DiCaprio, die nog onderhandelt over zijn contract.

De thrillers van Dennis Lohane zijn populair filmmateriaal. Zo toverde Clint Eastwood zijn boek 'Mystic river' om tot een film en is in de VS net het door Ben Affleck geregisseerde 'Gone baby gone' uit. De schrijver zal voor 'Shutter Island' dienst doen als uitvoerend producent.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen