Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits kan niet lachen om Gordon

Shownieuws

Henkjan Smits heeft geen begrip voor de grappen die Gordon maakt als jurylid van Idols. Het voormalige jurylid van de talentenjacht vindt dat hij te ver gaat.

Henkjan Smits kan niet lachen om Gordon

Henkjan Smits heeft geen begrip voor de grappen die Gordon maakt als jurylid van Idols. Het voormalige jurylid van de talentenjacht vindt dat de zanger te ver gaat. "Het is niet goed dat je iemand onzeker probeert te maken, voordat hij één noot gezongen heeft", zegt hij dinsdag in de Volkskrant.

Ook op het internet krijgt Gordon het zwaar te verduren. Op de website van Idols en videosites als YouTube wordt hij uitgescholden om zijn venijnige manier van jureren. Vooral zijn kritiek op kandidate Kuhki viel slecht. Bij binnenkomst van het gehandicapte meisje sprak de zanger over 'hink-stap-sprong'. Later vroeg hij of ze zelf haar make-up had gedaan en was vergeten haar snor af te scheren.

Volgens Smits, die jurylid was in de eerste drie seizoenen van Idols, is de manier waarop Gordon met de kandidaten omspringt respectloos. "Ik heb op zich niet zo'n moeite met de grappen", zegt de talentscout. "Maar wij probeerden mensen vooraf wel het gevoel te geven dat ze met respect werden behandeld."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen