Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink meldt zich voor Songfestival

Shownieuws

Dries Roelvink heeft zich aangemeld voor het Eurovisie Songfestival nu Gerard Joling van deelname afziet. Dries wil Engels zingen.

Dries Roelvink meldt zich voor Songfestival

Dries Roelvink heeft zich aangemeld voor het Eurovisie Songfestival. De 38-jarige Amsterdammer wil al tien jaar aan het festival meedoen en nu Gerard Joling afziet van deelname, ziet hij zijn kans vrij. Joling liet vrijdag weten niet meer mee te doen omdat hij het niet kan combineren met de concerten voor de Toppers.

Roelvink doet ook mee op advies van zijn goede vriend en 'adviseur' Ben Kramer, zo vertelt hij. Kramer vertegenwoordigde Nederland in 1973 op het songfestival met zijn liedje 'De oude muzikant'.

Als de blonde zanger meedoet, doet hij dat met een Engelstalig liedje. "Het moet een beetje à la Johnny Logan worden, die heeft drie keer gewonnen. Ik wil gewoon een mooi en puur liedje zingen. Zonder enorme dansgroepjes achter me en met ander ingewikkeld gedoe." Logan won drie keer voor Ierland met de nummers 'What's another year', 'Hold me now' en 'Why me'.

Roelvink hoopt dat John Ewbank een geschikt liedje voor hem wil schrijven, al zal hij meerdere tekstschrijvers en componisten benaderen. De NOS heeft zijn mogelijke deelname voor kennisgeving aangenomen, zegt hij. Het is niet duidelijk wanneer de omroep laat weten of Dries een geschikte kandidaat is.

Op 28 januari staat Roelvink voor het eerst met een avondvullend concert in Ahoy Rotterdam. Voor het optreden zijn inmiddels zesduizend kaarten verkocht. De nieuwe single van de zanger, 'Doktersroman', kwam maandag binnen op acht in de Single Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen