Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim-Lian presenteert Junior Songfestival

Shownieuws

Kim-Lian van der Meij presentert 08-12 samen met Sipke Jan Bousema de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival.

Kim-Lian presenteert Junior Songfestival

Kim-Lian van der Meij presentert op 8 december de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Zij doet dat samen met Sipke Jan Bousema, die ook al het gezicht was van de nationale voorrondes van de muziekwedstrijd. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt door de Avro, die de show live vanuit Ahoy in Rotterdam uitzendt.

Het thema van de show, die door naar verwachting dertig miljoen Europese kijkertjes zal trekken, is water. De Avro heeft de wedstrijd daarom ook de ondertitel 'Make a big splash' gegeven. De Nederlandse jongerenact Ch!PZ heeft met het thema in gedachten een gelijknamig nummer geschreven, dat op 8 december voor het eerst ten gehore wordt gebracht.

De zusjes Lisa (13), Amy (11) en Shelley (11) vertegenwoordigen Nederland tijdens het festival. Met hun liedje 'Adem in, adem uit' binden zij in Rotterdam de strijd aan met deelnemers uit zestien andere landen. Dit jaar is er voor het eerst ook een speciaal nummer geschreven voor alle deelnemers samen. Het nummer 'One world', dat is geschreven door Ronald Molendijk en Jeroen Rietbergen, gaat over de rechten van het kind.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen