Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Partner Robert Long ontroerd door steunbetuigingen

Shownieuws

Kristof Rutsaert is overdonderd door alle steunbetuigingen na de dood van zijn partner, zanger en cabnaretier Robert Long. "Er zijn zoveel reacties."

Partner Robert Long ontroerd door steunbetuigingen

Kristof Rutsaert is overdonderd door de steunbetuigingen die hij nog altijd krijgt na de dood van zanger, cabaretier en televisiepresentator Robert Long. "Er zijn zoveel reacties", vertelt hij. "Ik word nog steeds aangesproken door mensen die ik niet ken." Aan zijn echtgenoot, die op 13 december vorig jaar overleed, wordt maandagavond een muzikale ode gebracht.

Bij 'A la Longue', dat plaatsvindt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, brengen artiesten als Willeke Alberti, Jan Keizer en Jan Smit nummers van de zanger ten gehore. Ook aan de stormloop op de kaarten is merkbaar dat het overlijden van Long diepe sporen heeft achtergelaten. Rutsaert: "Ik hoor net dat we het Nieuwe Luxor wel vijf keer hadden kunnen uitverkopen."

De voorbereidingen van de show, waarvan de opbrengsten naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gaan, geven hem een apart gevoel. "Het is spannend en ook dubbel", zegt hij over de repetities. "Je voelt heel veel liefde, eerbied en respect. Dat geeft een warm gevoel. Maar als ik even in de zaal zit en iemand doet zijn bijdrage, dan grijpt het je toch wel weer naar de keel."

Persoonlijk kijkt Rutsaert, die eind 2005 met Long trouwde, uit naar het nummer 'Jouw armen', dat wordt vertolkt door Willeke Alberti. "Maar het is moeilijk om een favoriet lied uit te kiezen", legt hij uit. "Zoals je wel vaker hoort over het repertoire van Robert, is je voorkeur afhankelijk van de stemming waarin je bent, je gevoel van dat moment."

Wie geen kaarten heeft kunnen bemachtigen, kan op 27 december op de seniorenzender Max kijken naar een registratie van 'A la Longue'. Eveneens zal een dvd van de show verschijnen. Ook daarna zal Rutsaert niet stilzitten. "Er ligt materiaal van Robert dat nog niet helemaal af is, zoals een halfklare musical en dat soort zaken. Het is mijn wens om dat het levenslicht te laten zien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen